Skip links

Okrugli stol “inovacija vs. Administracija”

održan 2. ožujaka 2018. godine, u prostorijama Tehnološkog parka Zagreb.

Želja nam je bila potaknuti žustru diskusiju o tome što sve koči inovatore da svoje inovacije odvedu na tržište, da zadrže talente u svojim tvrtkama te koje prepreke mi u tome kao I cjelokupnom poslovanju i radi visoka zakonska administracije. Jer sve je manje dobro poslujućih tvrtki koje svoje poslovanje mogu ograničiti na pet radnih dana I radno vrijeme od 8 do 16h.

Poslodavci imaju dojam da ne mogu pronaći zaposlenike koji će ispuniti zahtjeve svojih radnih mjesta, a prošle se godine iz zemlje iselilo preko 60 000, uglavnom mladih i obrazovanih osoba.

Suvremeni je godišnji egzodus razorniji i apsolutno brojniji nego onaj iz šezdesetih jer se iseljava I pred odlazi hrvatska mladost i budućnost.

Ono što se nameće kao glavno pitanje je od kuda će pokretači inovacija i trendova, predstavnici one pozivne, energične i talentirane Hrvatske koje može i zna crpiti radnu snagu, ideje te (posljedično) održivost? Do kada će država obrazovati mlade za emigraciju, a tvrtke u emigraciji tražiti rast?

Na okruglom stolu su sudjelovali: g. Nenad Bakić, ispred Instituta za razvoj i inovativnost mladih,  g. Davor Bernardić, kao nekadašnji olimpijac iz područja fizike i znanstveni novak PMF-a, Chief executive MBA i sadašnji doktorand EFZG-a, g. Boris Jokić, kao nositelj Kurikularne reforme, g. Frane Šesnić, ispred Razvojne agencije Grada Zagreba, g. Damir Bičanić, direktor FoundBeam-a, g. Matija Žulj, osnivač i direktor tvrtke Agrivi te gđ. Ivana Conjar, voditeljica MBA poslovanja Algebre.

Okupljeni su iznošenjem viđenja o trenutnom stanju, gorućim izazovima i rješivim problemima, započeli raspravu o pozitivnim promjenama koje društvo Hrvatske treba. Trosatna rasprava iznjedrila je zaključak da na njima vrijedi raditi i da jedino pristup inkluzivnosti može polučiti kvalitetu.