Skip links

Agenda 2030: Driving the lasting change

Najava konferencije

Agenda 2030: Driving the lasting change

Konferencija predstavlja okvir provedbi prvog Hrvatskog “Social Challenge Contesta” te je cilj njezinih panel rasprava okupiti pokretače inovacija i trendova, predstavnike pozitivnog, energičnog i talentiranog društva koje može i zna.

Sam će panel biti organiziran tematski pokrivajući teme:

  1. Što čini državni kapital?
  2. Uloga obrazovanja u izgradnji tržišta rada
  3. Prijelomne tehnološke promjene – Blockchain, Arificial Intelligence & Robotics,

a na kojima će predstavnici međunarodne zajednice iznošenjem vlastitog inspirativnog i vrijednog iskustva, svim sudionicama dati nagovještaj kako se nositi s velikim, utjecajnim promjenama okruženja te  prilikama/posljedicama koje donosi  okruženje.

Cilj je njima adekvatno zatvoriti natjecanje provedeno u svrhu poticanja potencijala društvenih inovacija.

Želimo uključiti društvo (građane, škole, sveučilišta i tvrtke) u formiranje i pružanje rješenja za društvene izazove današnjice, a koje potiču održiv i uključiv rast Republike Hrvatske.

Sve ideje su zato dobrodošle, čak i ako oni još nisu zrele. Adresirati će se četiri aktualna, za društva i društvu važna problema te biti ponuđena na rješavanje širokoj publici. To su:

  1. Braindrain in Croatia“ – Što ponuditi mladima kako bismo stvorili uvjete za njihov povratak?
  2. Kako nekretnine u državnom i javnom vlasništvu staviti u funkciju društvenog i gospodarskog razvoja?
  3. Kako sustavno ojačati prepoznavanje i povezivanje svih pružatelja obrazovanja te koje mjere pritom koristiti za ciljano usmjeravanje k modernizaciji, digitalizaciji, povećanju konkurentnosti?
  4. Budućnost tržišta rada – koji poslovi će prvi postati dijelom prošlosti?

Svaka tema imati će svog pobjednički tim (ili pojedinca), koji će biti nagrađen novčanim fondom sponzora ideje te mentorstvom vrhunskih stručnjaka!